Aktuelt

Owren AS styrker laget med Erik Ulateig

Erik Ulateig er ansatt som ny daglig leder for Owren AS etter Johs Owren.
Etter 3 år som operasjonelt ansvarlig og viseadministrerende direktør under det suksessfulle Ungdoms OL sist vinter, vil Erik spille en vesentlig rolle for videreutviklingen av Owren AS i fremtiden.
Erik Ulateig har stor kjennskap og kontaktnett i vintersportsbransjen med sine 15 år som direktør for Lillehammer Olympiapark (LOP).
Owren ble grunnlagt i 1951 av Trygve Owren og har siden starten produsert og solgt produkter for ulendt terreng. Siden 1983 har Owren AS hatt agenturet for Prinoth prepareringsmaskiner og de siste årene nyttekjøretøy. Johs Owren har vært firmaets frontfigur og leder siden 1967, og ser nå frem til å gi stafettpinnen videre til Erik Ulateig.Läs mer...
Erik ser frem mot å fortsette å jobbe i bransjen, nå på leverandørsiden. Produktporteføljen og kvaliteten i serviceapparatet hos Owren AS er noe jeg har positive erfaringer med fra tidligere jobber, og er noe jeg ser fram til å bidra til å utvikle videre sier Erik.
Johs på sin side er tilfreds med å få plass en kandidat som kjenner bransjen og bedriften godt fra før, og vil bidra til at Erik kommer raskt i gang. Et sentralt suksesskriteria har vært nærhet til kunden og kundens behov, noe jeg er trygg på at Erik vil videreføre sier Johs.
Tidspunkt for oppstart vil være 08. August 2016.

Prinoth kjøper Owren Vehicles AB

Prinoth og Owren AS har inngått en avtale om at Prinoth kjøper opp Owren Vehicles AB gjennom datterselskapet Släpliftprodukter for å betjene markedet for prepareringsmaskiner i Sverige. 
Det nye selskapet vil hete Prinoth AB. Virksomheten vil opprettholde sin base i Lima, nær Sälen. Virksomhetsdragelsen vil tre i kraft fra 02. Mai.
Avtalen gjøres etter et ønske fra Owren AS for å styrke virksomheten i Norge.
Owren AS vil imidlertid fremdeles besitte agenturet for Prinoth’s nyttekjøretøy i Sverige.
Prinoth’s nærhet til markedet igjennom sitt datterselskap i Sverige vil bli en stor styrke for oss som forhandler gjennom et tettere samarbeid som vil komme kundene til gode.
Sammen ønsker vi å bli en sterkere aktør i bransjen hvor vi konsentrerer oss om hvert vårt land, sier Johs Owren.

Vellykket demoturne

Vi ser tilbake på en hektisk og givende sesong hvor vi har hatt flere demoer enn noen gang. Både Nye Bison X og Leitwolf har vært i sving i tillegg til nye Huskyen. Nå under siste innspurt står Skarverennet for tur og både Nye Bison og Husky er på plass og skal bistå arrangørene. Det vil fortsatt være muligheter for demo en stund fremover - ta kontakt ved interesse.
Läs mer...

Premiere på Nye Bison X

Urpremiere på vår nye parkspesialist og løypespesialist Nye Prinoth Bison X - nå med 3 maskiner i omløp her i Norge. Oslo kommune og Holmenkollen nasjonalanlegg tok sats og gikk til innkjøp av den første Prinoth Bison X med det råeste sporutstyret. Med et avansert opplegg for å frese opp 4 spor samtidig, gav det flotte spor til 5 mila under Holmenkollen Skifestival. Neste store test blir Skiskytter VM i mars og vi gleder oss til å se hva denne råtassen kan utrette om det skulle bli riktig hardt og isete i sporet!
Og i Hafjell jobbes det på spreng for å få til en bra park og løyper under Ungdoms OL og likeledes i Tryvann hvor både Free-style øvelsen til Ungdoms OL skal arrangeres og X Games. Tradisjonell Bison er kjent for å være førstevalget til mang en parkkjører og nå med 406 hk i skjønn forening med sin smidighet og store bevegelighet på skjær og fres, er den råere enn noensinne og til god hjelp for å få til et best mulig prepperesultat. Kabinkomforten er oppgradert med flere nye finesser hvor sjåføren blant annet kan velge hvor han vil sitte ut i fra sine arbeidsoppgaver. Utstyrt med siste generasjons miljømotor Tier 4 F er utslippene redusert med 90% og en behagelig nesten lydløs hytte. Flere anlegg tok turen til Hafjell og var med på premieredagen 3 februar. Det vil også bli lagt opp til flere demoer i tiden som kommer. Ta kontakt for prøvekjøring.     

Läs mer...

Gråtasser på plass i Oslo

I Oslo kommune er de to nye Gråtassene på plass og dagens sitat var hyggelig å høre;
"Gutta kjører «Gråtass» på harde livet, og er svært fornøyd!! (Noe skal de selvsagt «klage» på, og nå er det at motorlyden er så lav at de tror maskinen har stoppet…)"
.. noe som kjennetegner siste generasjons miljømotor med hele 90% redusert Nox utslipp og med kraft i frasparket for supre spor under alle forhold. Så vi håper Oslo borgere ser sitt snitt til å ta skia fatt i helgen og ta en runde i de nye løypene i Nordmarka. Her med Bymiljøetates primus motorer fra venstre; Kjeld Holmsen, Torgeir Sletvold og Lasse Kåre Henriksen
Läs mer...

God jul og godt nyttår!

Vi kan snart legge bak oss et begivenhetsrikt år. Vi takker for tilliten som er blitt vist oss og ser frem til fortsatt godt samarbeid i året som kommer!
Vel møtt til premieredager på Nye Bison i Januar – nærmere info kommer. Riktig God Jul og de beste ønsker for det nye Året!
Läs mer...

Det satses i fjellet

Turløypene i Vågåfjell og Lemonsjøen Skisenter har gått til innkjøp av både løype og alpin maskin for en solid fremtidsrettet satsing med det nyeste prepareringsutstyr. Så her blir det ypperlige forhold til skifolket som etterhvert kan boltre seg i hele 300 km nypreppa spor. GD oppslag

Läs mer...

Spente løypekjører på kurs

Flere Nye Prinoth Huskyer gjøres i disse dager klare for levering. Og i mellomtiden kurses de spente løypekjørerene. Her representert ved Turløyper Stryn, IL Vest Torpa. Vågåfjell, Foreningen til Ustaoset Vel og Hedmarken turløyper. Den nye generasjon Husky er best på miljø og motorkraft, fremkommelighet og sporkvalitet så her kan både løypekjører og skiløper glede seg!

Läs mer...

Offisiell Leverandør til Ungdoms OL

OWREN med PRINOTH er offisiell levererandør til Lillehammer YOG 2016, og skal levere verdens reneste flåte av maskiner til Ungdoms-OL. Fra 12 til 21 Februar 2016, vil Lillehammer være vertskap for Ungdoms OL. 1.100 utøvere fra 70 nasjoner vil konkurrere i 70 medaljeøvelser i 15 forskjellige Olympiske vinterdisipliner. Ved hjelp av nye BISON X, LEITWOLF og Nye HUSKY skal disse maskinen sørge for en best mulig preparering og kvalitet på løypene, både i de alpine nedfarter, i terrengparken og skicrossløypa, på skistadion og i langrennsløypene, samt i hoppanlegget på Lillehammer. Og med det sikre et best mulig arrangement med gode og like konkurranseforhold for alle utøverne. Våre innovative PRINOTH modeller utstyrt med siste miljøvennlig teknologi "Stage IV / Tier 4 Final", vil dette være "de reneste" maskiner i bruk under et OL, med de høyeste ytelser og de laveste utslippene. Alle tråkkemaskinene vil være utstyrt med den offisielle YOG design og vil dermed definitivt vekke oppsikt under lekene. Ungdoms-OL (YOG) er et idrettsarrangement for ungdom mellom 15-18 år og består både av de tradisjonelle vinteridrettene, men også av helt nye og spennende øvelser.  Ungdoms OL  skiller seg ut fra de vanlige Olympiske leker hvor kultur og læring er en like viktig del som selve idretten. Visjonen til YOG er å inspirere unge mennesker over hele verden til å praktisere sport og hente inspirasjon fra de olympiske verdier.
PRINOTH var allerede den offisielle Leverandør av 2012 Youth Olympic Games i Innsbruck, og bringer dermed erfaring og kunnskap med under partnerskapet.Da Lillehammer hadde verdens søkelys på seg under Lillehammer OL i 1994, var også Owren i lag med Prinoth den offisielle leverandør av tråkkemaskiner. Et OL som går inn i historien som tidenes vinter OL. Så her er det masse kompetanse og høste av for nok et vellykket idrettsarrangement, nå med morgendagens utøvere i fokus.
PRINOTH og Owren ønsker alle utøverne lykke til i forberedelsene og rettferdige konkurranser! Og med det ønsker vi å inspirere til Go Beyond Create Tomorrow!

Läs mer...